Eftersnack

Årets säsongsavslutning den 5 oktober bjöd på några rafflande upplopp men tyvärr också mycket regn.

Denna oktoberkväll blev en blöt och kall tillställning för de aktiva. Tråkiga väderförhållanden bidrog säkert också till att endast den mest trogna travpubliken hittade ut i regnet för att heja på sina favoriter.

Kvällens dominant blev inte helt överraskande Harri Koivunen som vann i fyra av de sex lopp han ställde upp i. Samtliga Harris hästar strålade av form och klass och i flera av loppen kunde ekipaget sitta långt bak i kön och vänta in, för att sedan in i sista sväng sätta upp farten och gå förbi till en säker seger.

I V65:ans sista avdelning ”Ålandsbankens lopp” där vinnaren plockade hem 20 000 svenska kronor fick publiken en riktigt härlig duell över målrakan mellan Ålands Barbro Carlsson bakom hedershästen Show Time och Harri Koivunen bakom favoriten Wilds Celebrity. Bredvid dessa båda bjöd också Crosby och Sölve Högman samt Malin Friman bakom Pension Killer upp till strid. När mållinjen passerades så var det mycket hårt i mål mellan Show Time och Wilds Celebrity. Med några meter till så hade nog Show Time stått som vinnare men Harri Koivunen och Wild Celebrity drog längsta strået även denna gång.

Vinnartäcke från Ålandsbanken delades ut och ekipaget fick både blommor och krans från Rosenblads Trädgårdsbutik och BlomsterTing. Dessutom bidrog Guldviva med silversmycken på hästtema till ägare, tränare och kusk.

V65:an omsatte knappt 650 000 svenska kronor, nästan 15 000 system lämnades in och 6 rätt gav drygt 1 700 kr.

Tack för 2019

Loppsponsorer denna tävlingsdag var Rosenblads Trädgårdsbutik och BlomsterTing, Great Burger, Eckerö Linjen, Mariehamns TryckeriÖmsen Försäkringar, PAF, Viking LineÅlandsbanken och Nya Åland. 

Vinnartäcken delades ut från Ömsen och Ålandsbanken.

Hederspriser delades ut av Rosenblads Trädgårdsbutik och BlomsterTing, Viking Line, Eckerö Linjen, Harrys El, SMarket, Mattssons i GodbyMariehamns Centralantenn, PAF och Guldviva.

För blomsterprakten stod som vanligt Rosenblads Trädgårdsbutik och BlomsterTing i form av arrangemang på banan, buketter till alla vinnare och blomsterkrans i V65:ans sista avdelning, tillika Ålandsbankens lopp.

Under tävlingsdagen så ropades också vinnaren av 2019 års Publikkorts-tävling ut. Vinnare av en ”Två huvudstäderskryssning med hytt i De Luxe Klass” med Silja Line blev Lenita Österberg i Hammarland. Tillsammans med presentkortet på drygt 700 € från Tallink/Silja Line så fick Lenita också en fin blombukett från Rosenblads Trädgårdsbutik och BlomsterTing.

Ett stort tack till alla partners och sponsorer som gjorde denna kväll och denna säsong möjlig!

 

BESÖK VÅRA PARTNERS